Pengurangan tekanan banyu

28 April 2020

Pengurangan tekanan banyu

Pengurangan tekanan banyu, pangaturan kanthi filter lan tolok tekanan. Owahan meksa banyu kedadeyan ing sistem banyu asring, antara liya, saka sistem banyu sing ora dirancang utawa kedadeyan ing wayah wengi, yen intake banyu sing kurang nyebabake tekanan kasebut ing pipa, sing bisa nyebabake karusakan ing instalasi lan piranti sing ana gandhengane lan mbabarake pangguna kanggo biaya sing ora perlu.

Nginstall pengurangan tekanan banyu bakal nyuda tekanan pasokan sing dhuwur banget, njaga tekanan sistem terus-terusan, uga yen ana fluktuasi tekanan mlebu, mbantu nylametake banyu kanthi nyegah aliran berlebihan, ngilangi risiko palu banyu lan nyuda gangguan lan gangguan sing digawe sajrone operasi sistem banyu.

Regulator tekanan banyu dipasang ing mburi meter banyu i panyaring banyu ing ari daya utama. Sampeyan uga bisa dipasang ing zona ing pipa pemanas lan tank, nanging solusi iki digunakake mung nalika akses menyang sambungan utama ora mungkin.

Iki dipasang sadurunge lan sawise pengatur katup mati, ngaktifake setelan lan pangopènan sakteruse. Piranti wis dipasang kanthi vertikal.

Deleng uga: Elektrolisis banyu

Pengurangan tekanan banyu bisa dipasang ing macem-macem papan ing sistem banyu:

  • majelis tengah - sawise meter banyu, katup utama lan nyaring ing ari daya utama. Sajrone instalasi, elinga bagean calming aliran ing mburi regulator lan babagan nginstal regulator sawise siram sistem kasebut. Nyetel tekanan dhasar kanggo kabeh sistem nyimpen banyu.
  • patemon zoned - ing baris pasokan pemanas banyu sing ditutup lan tangki panyimpenan, mula tujuan masang reduksi tekanan banyu yaiku supaya ora mbukak katup safety yen ana fluktuasi ing tekanan operasi. Iki ngidini frekuensi aktivasi pemanas dikurangi.
  • kacau - mung ing zona instalasi boiler lan nggunakake kepala bebarengan karo thermostat. Fenomena jembatan tekanan bisa uga katon ing kene, sing bakal nyebabake katup katup safety. Ing kasus iki, pengurangan tekanan kudu ngatur aliran banyu panas lan kadhemen.
  • - ing sistem pasokanmisale, ing bangunan dhuwur, liwat sistem peningkat tekanan ing endi zona tekanan luwih dibutuhake. Pengurangan tekanan banyu digunakake nalika tekanan ngaso ing sistem ngluwihi 5 bar utawa nalika tekanan istirahat ing katup safety (mis. Pemanas banyu) ngluwihi 80% saka tekanan pambuka.

Tekanan banyu ing pipa kudu disesuaikan karo kapabilitas piranti lan sistem sing kalebu ing instalasi banyu. Tekanan banyu dhuwur banget bisa uga nyebabake karusakan utawa salah sistem, mulane pengurangan tekanan banyu dipasang ing sistem banyu.

Unsur kerja saben reduser minangka khusus membran tanggung jawab kepiye cara pengurangan tekanan banyu ing sistem banyu.

Nalika jet banyu kuwat banget membran ing reduktor, musim semi diangkat, sing nambah segel lan ngidini tekanan banyu sing dibutuhake bisa digayuh. Yen tekanan mandhap ing ngisor level, musim semi ngeculake, supaya banyu mili.

Ana macem-macem, asring kompleks, solusi sing digunakake ing pasar nanging kanthi nganalisa rprinsip operasi eduktor banyu masing-masing ora owah: diafragma, segel lan katup bisa terus kanggo njaga tekanan outlet ing tingkat sing aman.

Asring, tuku reducer tekanan banyu dadi kabutuhan, amarga panggunaan nglindhungi sistem banyu nglawan kegagalan sing disebabake dening tekanan sing dhuwur banget lan minangka cara kanggo nyuda kerugian banyu ing sistem kasebut.

Deleng uga: Pluntuhan banyu

Pengurangan tekanan banyu digunakake nalika:

  • meksa operasi sistem ngluwihi nilai sing diidinake
  • meksa ing ndhuwur katup safety ngluwihi 80% tekanan pambuka katup
  • panggunaan périodik instalasi bisa nyebabake risiko overpressure sementara
  • meksa ngaso ing instalasi ngluwihi 5 bar

Regulator tekanan banyu prelu ana tekanan jaringan sing ana (Pasokan banyu) dhuwur banget kanggo tanduran utawa peralatan utawa kena pengaruh fluktuasi.

Deleng uga: Osmosis mbalikke

Ing adol sampeyan bisa nemokake piranti saka macem-macem desain lan digawe macem-macem bahan:

  • Pengurangan ulang cartridge (cartridge) nduweni badan tembaga sing ana gandhengane lan kartrij siji kanthi filter bolong lan segel. Desain iki ngidini sisipan kasebut dicopot nganggo bolong pelindung kanggo reresik. Mekanisme nyuda tekanan banyu ana ing njero kartrij, saéngga pangopènan ora bakal ngganti setelan tekanan.
  • reducer baja stainless iku kurang tahan kanggo proses karat tinimbang pangurangan tembaga. Sing terakhir luwih larang, nanging bakal nindakake luwih akeh kanthi konsumsi banyu sing luwih dhuwur.
  • Pengurangan tekanan banyu 1 inci, ¾ reducer utawa pengurangan tekanan banyu 1/2 dipilih gumantung saka diameter pipa. Ketahanan perhiasan luwih cilik padha karo sing luwih gedhe, lan kanthi bener dipilih, mula bisa bertahan sawetara taun.
  • pengurangan tekanan banyu nganggo filter iku solusi sing apik kanggo nginstal tanpa saringan liyane. Saben filter sing digunakake nglindhungi instalasi kasebut saka karusakan mekanik lan sanajan rusak, panggantos pengurangan luwih murah lan luwih murah tinimbang ngilangi kegagalan ing kabeh instalasi banyu utawa ngganti piranti sing digunakake ing njero. Penting kanggo ngresiki rutin kanthi bolong saringan dipasang ing hulu pengurangan tekanan banyu.
  • pengurangan tekanan banyu kanthi tolok tekanan dibangun utawa eksternal nggawe luwih gampang nggunakake lan nambah penak nggunakake sistem banyu, menehi cepet maca tekanan nyata ing sistem banyu.
  • Pengurangan tekanan banyu kanthi filter lan tolok tekanan minangka solusi sing lengkap lan gampang digunakake.

Model regulator sing luwih murah duwe tekanan prasetel pabrik. Yen sampeyan milih pengurangan tekanan banyu sing luwih larang, sampeyan bisa nyetel lan ngganti parameter piranti kanthi manual.

Deleng uga: Sing ngombe

Deleng warta liyane:

18 May 2020

Ngombe botol banyu

17 April 2020

Pluntuhan banyu

8 April 2020

Elektrolisis banyu

7 April 2020

Osmosis mbalikke

6 April 2020

Filter banyu