УВ ЛЕД ламби за прочистување на водата

УВ LED светилки - научете за ефективно и лесно за корисниците РЕВОЛУЦИОНЕР технологија за прочистување на водата!

Како да се исчисти водата?

Првото нешто што им паѓа на ум на сите е да ги споделите со нив филтер.

Нечистотијата ќе остане на филтерот и ќе се исчистиме вода.

Сепак, што да се стори во ситуација кога водата се чини дека е чиста, а нејзината содржина содржи потенцијално штетни, дури и опасни по нашето здравје вируси, бактерии и други микроорганизми?

Само поминувањето низ филтерот нема да направи ништо. Во овој случај, водата мора да се исчистии не само филтрирање.

Не ја филтрирајте водата - исчистете ја!

Чистење, третман или дезинфекција е навидум комплициран процес што може да се изврши, на пример, со употреба на хемикалии.

Многу од нив негативно влијаат на природната средина, особено на водните организми. Исто така, не сакаме да се труеме со хемикалии и да конзумираме непријатна вода со мирис кој личи на ентериерот во аптека.

Па, што да се користи?

Можете да озон. Третманот со озон ефикасно чисти и е неутрален за вкусот на водата. Сепак, тешко е да се замисли озонирање на водата дома.

Па, колку брзо, ефтино, ефикасно, на еколошки и невкусен начин да исчистите вода дома ... на кампување, на јахта, во канцеларија и во продавница?

УВ УВ LED светилки Acuva

Ви претставуваме технолошки напредна компанија Акува. Ние сме ексклузивен и директен дистрибутер на производите на Acuva на полскиот пазар.

Acuva се користат комплети за прочистување на водата УВ LED светилки. Ова се производи од најновата генерација дизајнирани во Канада.

 

Прочистување на водата користењето на системите Acuva е рамномерно 100 пати поефикасно отколку да користите конкурентни методи.

Покрај тоа, употребата на УВ LED светилки ги прави производите Acuva совршено решение не само за дома и канцеларија, туку и одлични за прочистување на вода на јахта или во автомобилска куќа.

Прочистувањето на водата со употреба на Acuva UV-LED се заснова на најновото техничко знаење и е многу еколошко. Ниту една хемикалија, како што е хлорот, не се внесува во водата.

брише 99,9999% од бактерии вируси и патогени микроорганизми

Водата се подложува само на дезинфекција, како резултат на што 99,9999% од бактериите, вирусите и сите други патогени микроорганизми се отстрануваатшто може да предизвика здравствени проблеми и што лесно ќе помине низ кој било традиционален филтер за вода.

УВ LED светилки

Користејќи прочистувачи на вода Acuva UV LED, можеме да конзумираме вода од планински потоци и езера без страв дека ќе се разболиме поради потрошувачката на бактерии, вируси или микроорганизми што живеат во водата. УВ LED светилки ќе убие вируси, вкл САРС-КОВ-2и бактерии кои можат да предизвикаат стомачни проблеми.

УВ LED светилки

Прочистувањето на водата со употреба на УВ-ЛЕД ламби не влијае на неговиот вкус. Бактерии, вируси и патогени умираат, но составот на водата не се менува. Ниту една супстанција не се воведува, така што вкусот на водата е ист како и пред да се исчисти. Ниту неговиот мирис и боја не се менуваат. Прочистувачот на UVU-LED Acuva не прави ништо друго освен да го осветли.

Прочистувањето на водата се состои во негово третирање со кратки бранови должини, помеѓу 250 и 280 nm. Ваквото изложување предизвикува распаѓање на ДНК кај микроорганизмите кои живеат во водата. Како резултат на тоа, водата се прочистува. 99,9999% од сите бактерии, вируси и други патогени умираат.

Технологиите за дезинфекција со употреба на УВ ламби моментално поминуваат низ интензивен развој и се почесто се користат во различни области на економијата.

Сепак, дури и не треба да го знаете ова, бидејќи употребата на системи со UV UV LED Acuva е многу едноставна. Не мора да се справувате со ништо комплицирано. Не треба да се сеќавате на ништо. Прочистувачите на вода Acuva UV LED се користат на ист начин како и обична чешма.

УВ LED светилки

Покрај тоа, системите за прочистување на водата Acuva UV-LED се компактни по големина. Тие заземаат многу малку простор, така што се совршени за камп приколки, кампери и на бродови, чамци и јахти.

УВ LED светилки

Тие лесно можат да се користат во летни куќи, продавници, канцеларии, ресторани, како и во единечни и повеќе семејни куќи.

УВ LED светилки

За разлика од филтрите за вода, УВ-ЛЕД-ламбите практично не одржуваат.

Не треба да чистите или заменувате ништо. Ништо не заглавува. Не е потребно да се контролира нивото на нечистотија во филтерот. Тука УВ-ЛЕД-ламбата свети на водата.

Употребата на LED флуоресцентни светилки е исто така голем плус за корисникот. Позитивно влијае на работењето без одржување на целиот систем за третман на вода.

Serviceивотен век од 10+ години

Има долга гаранција и цел живот. Конвенционалните светилки треба редовно да се заменуваат. LED флуоресцентни светилки имаат гаранција од 10+ години, не се загреваат, работат веднаш по вклучувањето и не изгоруваат.

За разлика од ламбите изработени во традиционална технологија, УВ-ЛЕД производот Acuva е исто така поеколошки, бидејќи во ЛЕД светилките нема жива.

УВ-ЛЕР исто така има многу помала потрошувачка на електрична енергија од УВ-системот заснован на традиционални светилки од жива. УВ-ЛЕД-системите Acuva се прилагодени за напојување од батерии. Тие можат да бидат поврзани со напојување од 12V, како и со наизменична струја.

Acuva нуди производи прилагодени на скоро секаков вид на употреба. Од широкиот спектар на УВ-ЛЕД прочистувачи на вода, можете да изберете уреди, на пр., Со капацитет од 5 литри во минута и работен век од 900 XNUMX литри.

Престанете да се грижите за флаширана вода во вашата јахта или камп приколка. Користете вода надвор од мрежата и исчистете ја пред да пиете со помош на системот за дезинфекција Acuva UV-LED. Уживајте во беспрекорна чиста вода од чешма на вашиот брод и во вашиот RV или одмор дома без вода од мрежата.

Избор на системи за прочистување на водата Акува УВ-ЛЕР избирате производи со највисок квалитет кои обезбедуваат најчиста, стерилна вода за вашиот дом, брод или автомобилска куќа.

УВ-LED ламби наспроти. УВ ламби

Конвенционалната техника за третман на УВ вода користи УВ ламби со жива. Сепак, постојат сериозни проблеми со влијанието врз животната средина и ограничувањата на перформансите на УВ ламбите.