образование

Дали ви треба дистрибутер за вода во училиште, градинка или универзитет? Компанијата Water Point нуди распрскувачи за вода без шишиња, алкохоличари, извор на светски лидери во банки, од кои ние сме ексклузивен дистрибутер во Полска.

Неодамна, квалитет вода снабдувањето со вода во Полска се подобрува. Полскиот закон и регулативите на ЕУ бараат одржување на високи стандарди за вода за пиење. Во случај на сомневање, можно е да се нарача квалитетот на водата што тече од нашата чешма во најблиската санитарна и епидемиолошка станица.

Сè повеќе луѓе се исто така свесни за здравствената свест, што значи дека повеќе се грижиме за тоа што пиеме. Пречистителни станици се инсталираат во многу куќи, или филтри и диспензери за вода.

Од 1 септември 2015 година, на сите училишта им е забрането да продаваат нездрава храна, вклучително и засладени пијалоци. Сепак, училиштата имаат обврска да им обезбедат на учениците вода за пиење, што е најздравиот пијалок за луѓето.

вода

Затоа е важно да се осигураме дека не само дома, туку и надвор од него, децата и адолесцентите имаат лесен пристап до соодветна квалитетна вода: здрава, чиста и вкусна.

Се верува дека децата во градинка, ученици од училиштата и студенти од универзитет треба да имаат постојан пристап до вода за пиење на местото на студирање, каде поминуваат многу часови во текот на денот. Идеално, оваа вода треба да биде бесплатна и достапна. Компаниите што произведуваат диспензери за вода за пиење излегуваат против овие желби. Таквите уреди можат погодно да се постават во секое училиште. Децата и адолесцентите можат да ги користат секогаш кога ќе се појави потреба, односно за време на паузи на час или по часови по физичко образование. Постојаниот и неограничен пристап до чиста, свежа и вкусна вода ќе ви овозможи соодветна хидратација на организмот, а исто така ќе ви овозможи да научите правилни навики на јадење.

Диспензери за пиење вода, фонтани и сите видови на пијалоци, кои можат да бидат сместени во образовните институции на најзгодните места, го олеснуваат обезбедувањето на студентите со добра и вкусна вода.

Диспензерот за вода за пиење треба да се постави на лесно достапно место: во училницата, ходникот, во училишната кантина или во кулоарата покрај салата, што ќе обезбеди лесен пристап до најквалитетна вода. Уредите наменети за училиштата имаат посебни заштитни мерки за да спречат прскање на вода од страна на децата.

Со оглед дека главниот извор на течности за дете треба да биде вода со добар квалитет, диспензерите за вода за пиење ја исполнуваат оваа претпоставка.

Современ диспензер гарантира дека лесно може да се добие кристално чиста вода, додека ги намалува трошоците за обезбедување пристап до вода за пиење за студентите. Дополнителна предност е и грижата за животната средина.

Дистрибутер за вода во вода

Водата од диспензерот кој се наоѓа во градинка, училиште или универзитет има уникатен вкус и квалитет и ви овозможува да водите здрав начин на живот и да ја обликувате навиката за пиење вода и здрава исхрана кај младите.

Бидејќи децата треба да пијат околу два литри вода на ден, најдобро решение е да се инсталираат диспензери за вода за пиење во секоја образовна установа, на неколку места, така што водата е достапна за сите ученици.