arsim

Keni nevojë për një shpërndarës uji në shkollë, kopsht apo universitet? Kompania Water Point ofron shpërndarësit e ujit jo cilindër, pinë, burimi i udhëheqësve botërorë në banka, nga të cilët ne jemi distributori ekskluziv në Poloni.

Kohët e fundit, cilësia ujë furnizimi me ujë në Poloni po bëhet më i mirë. Ligji polak dhe rregulloret e BE-së kërkojnë mirëmbajtjen e standardeve të larta të ujit të pijshëm. Në rast dyshimesh, është e mundur të porosisni një provë të cilësisë së ujit që rrjedh nga rubineti ynë në stacionin më të afërt sanitar dhe epidemiologjik.

Gjithnjë e më shumë njerëz tregojnë gjithashtu vetëdije pro-shëndetësore, që do të thotë se ne kujdesemi më shumë për atë që pimë. Impiante të trajtimit të ujit janë instaluar në shumë shtëpi, ose filtra dhe shpërndarësit e ujit.

Nga 1 shtatori 2015, të gjitha shkollat ​​janë ndaluar të shesin ushqime jo të shëndetshme, përfshirë pijet e ëmbël. Sidoqoftë, shkollat ​​kanë detyrim t'u sigurojnë studentëve ujë të pijshëm, që është pija më e shëndetshme për njerëzit.

ujë

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të sigurohet që, jo vetëm në shtëpi, por edhe jashtë tij, fëmijët dhe adoleshentët të kenë qasje të lehtë në ujë me cilësi të duhur: të shëndetshëm, të pastër dhe të shijshëm.

Besohet se fëmijët në kopshtin e fëmijëve, studentët e shkollës dhe studentët e universitetit duhet të kenë qasje të vazhdueshme në ujë të pijshëm në vendin e studimit, ku ata kalojnë shumë orë gjatë ditës. Në mënyrë ideale, ky ujë duhet të jetë i lirë dhe i disponueshëm. Kompanitë që prodhojnë shpërndarës të ujit të pijshëm dalin kundër këtyre dëshirave. Pajisjet e tilla mund të vendosen me lehtësi në çdo shkollë. Fëmijët dhe adoleshentët mund t'i përdorin ato sa herë që lind nevoja, d.m.th. gjatë pushimeve në klasë ose pas mësimeve të edukimit fizik. Qasja e vazhdueshme dhe e pakufizuar në ujë të pastër, të freskët dhe të shijshëm do të lehtësojë hidratimin e duhur të trupit dhe gjithashtu do t'ju lejojë të mësoni zakone të duhura të ngrënies.

Shpërndarësit e ujit të pijshëm, burimet dhe të gjitha llojet e pijeve, të cilat mund të vendosen në institucionet arsimore në vendet më të përshtatshme, e bëjnë më të lehtë pajisjen e studentëve me ujë të mirë dhe të shijshëm.

Shpërndarësi i ujit të pijshëm duhet të vendoset në një vend lehtësisht të arritshëm: në klasë, në korridor, në kantinën e shkollës ose në dhomën e rrobave pranë palestrës, e cila do të sigurojë qasje të lehtë në ujë me cilësi më të lartë. Pajisjet e destinuara për shkolla kanë masa mbrojtëse të veçanta për të parandaluar prishjen e ujit nga fëmijët.

Duke marrë parasysh që burimi kryesor i lëngjeve për një fëmijë duhet të jetë uji me cilësi të mirë, shpërndarësit e ujit të pijshëm e plotësojnë këtë supozim.

Një shpërndarës modern siguron që uji i kristaltë i pastër të merret lehtësisht, ndërsa zvogëlon kostot e sigurimit të hyrjes në ujë të pijshëm për studentët. Një avantazh shtesë është edhe kujdesi për mjedisin.

Shpërndarës uji akuivalentesh

Uji nga një shpërndarës i vendosur në një kopsht, shkollë ose universitet ka një shije dhe cilësi unike dhe ju lejon të udhëheqni një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të formoni zakonin e pirjes së ujit dhe të ushqimit të shëndetshëm në mesin e të rinjve.

Meqenëse fëmijët duhet të pinë rreth dy litra ujë në ditë, zgjidhja më e mirë për këtë është të instaloni shpërndarës të ujit të pijshëm në secilin institucion arsimor, në disa vende, në mënyrë që uji të jetë i disponueshëm për të gjithë studentët.