Reduktues i presionit të ujit

28 Prill 2020

Reduktues i presionit të ujit

Reduktues i presionit të ujit, rregullimi me filtër dhe matës i presionit. Ndryshimet e presionit ujë që ndodhin në një sistem ujor shpesh rezultojnë, ndër të tjera, nga një sistem uji i dizajnuar gabimisht ose ndodhin gjatë natës, kur më pak marrje uji shkakton një rritje të presionit të tij në gypa, të cilat mund të dëmtojnë sistemin dhe pajisjet e lidhura me të, dhe t'i ekspozojnë përdoruesit shpenzime të panevojshme.

Mos e filtroni ujin. Pastrojeni atë! Ne paraqesim teknologjinë revolucionare të llambës UV LED për dezinfektimin e ujit nga Acuva. Ne jemi distributori i parë ekskluziv në Evropë!

Instalimi i zvogëluesit të presionit të ujit do të zvogëlojë presionin e tepërt të furnizimit, do ta mbajë presionin e sistemit konstant, gjithashtu në rast të luhatjeve të presionit të hyrjes, të ndihmojë në kursimin e ujit duke parandaluar rrjedhën e tij të tepërt, të eliminojë rrezikun e çekiçit të ujit dhe të zvogëlojë zhurmën dhe zhurmat e krijuara gjatë funksionimit të sistemit të ujit.

Rregullatorët e presionit të ujit janë montuar prapa njehsor uji i filtri uji në kordonin kryesor të rrymës. Ato gjithashtu mund të instalohen në zona në tubat e ngrohësve dhe rezervuarëve, por kjo është një zgjidhje që përdoret vetëm kur qasja në lidhjen kryesore nuk është e mundur.

Isshtë montuar para dhe pas rregullatorit valvulat e mbylljes, duke bërë të mundur vendosjen e saj dhe mirëmbajtjen e mëvonshme. Pajisja është instaluar vertikalisht.

Shih gjithashtu: Elektroliza e ujit

Reduktuesi i presionit të ujit mund të instalohet në vende të ndryshme të sistemit të ujit:

 • kuvendi qendror - pas njehsorit të ujit, valvulës kryesore dhe filtër në kordonin kryesor të rrymës. Gjatë instalimit, mbani mend për seksionin që qetëson rrjedhën prapa rregullatorit dhe vendosni rregullatorin pasi të keni skuqur sistemin. Vendosja e një presioni bazë për të gjithë sistemin kursen ujin.
 • kuvend i zonuar - në linjat e furnizimit të ngrohësve të mbyllur të ujit dhe rezervuarëve të depozitimit, kur qëllimi i instalimit të zvogëluesit të presionit të ujit është të shmangni hapjen e valvulës së sigurisë në rast të luhatjes së presionit të funksionimit. Kjo lejon që frekuenca e aktivizimit të ngrohësit të zvogëlohet.
 • hutuar - vetëm në zonën e instalimit të bojlerit dhe me përdorim të njëkohshëm të kokat me termostate. Këtu mund të shfaqet një fenomen i urës së presionit, i cili do të shkaktojë mbylljen e valvulës së sigurisë. Në këtë rast, zvogëluesit e presionit duhet të rregullojnë rrjedhën e ujit të nxehtë dhe të ftohtë.
 • - në sistemet e furnizimitp.sh. ndërtesa të larta, përmes sistemeve të presionit, ku kërkohen më shumë zona presioni. Reduktuesit e presionit të ujit përdoren kur presioni i pushimit në instalim tejkalon 5 bar ose kur presioni i pushimit në rrjedhën e sipërme të valvulës së sigurisë (p.sh. një ngrohës uji) tejkalon 80% të presionit të tij të hapjes.

Presioni i ujit në gypa duhet të përshtatet me aftësitë e pajisjeve dhe sistemeve të përfshira në instalimin e ujit. Presioni i ujit është shumë i lartë mund të shkaktojë dëmtim ose mosfunksionim të sistemit, prandaj në sistemin e ujit instalohet një reduktues i presionit të ujit.

Elementi i punës i secilit reduktues është i veçantë membranë përgjegjës për mënyrën sesi funksionon zvogëluesi i presionit të ujit në një sistem ujor.

Kur vepron shumë një avion uji membrana në reduktues, ngrihet pranvera, e cila rrit vulën dhe lejon të arrihet presioni i kërkuar i ujit. Kur presioni bie nën nivelin e caktuar, pranvera bie, duke lejuar që uji të rrjedhë.

Ka zgjidhje të ndryshme, shpesh komplekse, të përdorura në treg, por duke analizuar rparimi i funksionimit të kanalit të presionit të ujit secila është e pandryshueshme: diafragma, vula dhe valvula punojnë së bashku për të mbajtur presionin e daljes në një nivel të sigurt.

Shpesh, blerja e një reduktuesi të presionit të ujit bëhet një domosdoshmëri, sepse përdorimi i tij mbron sistemin e ujit nga dështimet e shkaktuara nga presioni shumë i lartë dhe është një mënyrë për të zvogëluar humbjet e ujit në sistem.

Shih gjithashtu: Zbutës i ujit

Reduktuesi i presionit të ujit përdoret kur:

 • presioni i funksionimit të sistemit tejkalon vlerën e lejueshme
 • presioni në rrjedhën e sipërme të valvulës së sigurisë tejkalon 80% të presionit të hapjes së valvulës
 • përdorimi periodik i instalimit mund të përbëjë një rrezik të presionit të përkohshëm
 • presioni i pushimit në instalim tejkalon 5 bar

Rregullatorët e presionit të ujit janë të dëshirueshëm kur presioni ekzistues i rrjetit (Furnizim me ujë) është shumë e lartë për uzinën ose pajisjet ose është subjekt i luhatjeve periodike.

Shih gjithashtu: Osmoza e kundërt

Në shitje mund të gjeni pajisje me dizajne të ndryshme dhe të bëra nga materiale të ndryshme:

 • Reduktues i fishekëve (fishekë) ajo ka një trup bronzi me lidhje dhe një fishek me një copë me një filtër rrjetë dhe një vulë. Ky dizajn lejon që inserti të hiqet me një rrjetë mbrojtëse për pastrim. I gjithë mekanizmi për uljen e presionit të ujit është brenda fishekut, kështu që mirëmbajtja nuk do të ndryshojë vendosjen e presionit.
 • zvogëlues çeliku inox ato janë më pak rezistente ndaj proceseve të korrozionit sesa ulësit e bronzit. Këto të fundit janë më të shtrenjta, por do të performojnë më mirë me konsumin më të lartë të ujit.
 • Reduktues presioni uji 1 inç, zvogëlues ¾ ose zvogëlues presioni uji 1/2 zgjidhet në varësi të diametrit të tubit të furnizimit. Qëndrueshmëria e reduktuesve më të vegjël është e njëjtë me ato më të mëdha, dhe të zgjedhura siç duhet ato do të zgjasin deri në disa vjet.
 • zvogëlues i presionit të ujit me filtër është një zgjidhje shumë e mirë në instalime pa filtra të tjerë. Filterdo filtër i përdorur mbron instalimin kundër dëmtimit mekanik dhe madje edhe nëse është i dëmtuar, zëvendësimi i zvogëluesit është shumë më i thjeshtë dhe më i lirë sesa heqja e dështimit në të gjithë instalimin e ujit ose zëvendësimi i pajisjeve që veprojnë në të. Shtë e rëndësishme që pastrimi i rregullt të kryhet me rrjetën e filtrit të instaluar në rrjedhën e sipërme të reduktuesit të presionit të ujit.
 • zvogëlues i presionit të ujit me matës presioni e ndërtuar ose e jashtme e bën më të lehtë përdorimin dhe rrit komoditetin e përdorimit të sistemit të ujit, duke dhënë një lexim të shpejtë të presionit aktual në sistemin e ujit.
 • zvogëlues i presionit të ujit me filtër dhe matës presioni është një zgjidhje gjithëpërfshirëse dhe shumë e përshtatshme për t’u përdorur.

Modelet më të lira të rregullatorëve kanë një presion të paravendosur në fabrikë. Nëse zgjidhni ulësin më të shtrenjtë të presionit të ujit, mund të rregulloni dhe ndryshoni manualisht parametrat e pajisjes.

Shih gjithashtu: Një pije

Shihni lajme të tjera:

17 Prill 2020

Zbutës i ujit

8 Prill 2020

Elektroliza e ujit

7 Prill 2020

Osmoza e kundërt

6 Prill 2020

Filtri i ujit