Pengurangan tekanan cai

April 28 2020

Pengurangan tekanan cai

Pengurangan tekanan cai, pangaturan sareng saringan sareng tekanan tekanan. Tekanan parobahan cai kajadian dina sistem cai sering nyababkeun, antara anu sanés, tina sistem cai anu henteu leres atanapi kajantenan wengi, nalika asupan cai anu kirang nyababkeun paningkatan tekanan dina pipa, anu tiasa ngarusak sistem sareng alat anu nyambung, sareng ngalaan pangguna kana biaya anu henteu perlu.

Masang reducer tekanan cai bakal ngirangan tekanan suplai anu ageung teuing, tetep sistem tekanan angger, ogé upami nyimpang tekanan inlet, ngabantosan cai ku ngahambat aliran anu ageung, ngaleungitkeun résiko palu cai sareng ngirangan bising sareng bising dibina nalika operasi sistem cai.

Régulator tekanan cai dipasang di tukangeun cai cai i filter cai dina kabel kakuatan utama. Éta ogé tiasa dipasang di zona dina pipa pamanas sareng bak, kumaha ogé, solusi ieu ngan ukur dianggo nalika aksés ka sambungan utama henteu mungkin.

Hal ieu dipasang sateuacan na saatos regulator klepuman pareum, ngamungkinkeun settingna sareng pangropéa salajengna. Alat dipasang dina arah tegak.

Tempo ogé: Éléktrolisis cai

Pengurangan tekanan cai tiasa dipasang di tempat anu béda dina sistem cai:

  • papanggihan tengah - saatos cai meter, klep utama sareng nyaring dina kabel kakuatan utama. Salila pamasangan, émut perkawis bagian calik alur tukangeun régulator sareng perkawis masang regulator saatos siram sistem. Setting tekanan dasar pikeun sakabéh sistem ngahemat cai.
  • rapat sidang - dina jalur suplai pamanas cai anu ditutup sareng bak neundeun, upami tujuan masang pengurangan tekanan cai nyaéta ngindarkeun buka klep kasalametan upami tekanan operasi fluktuasi. Ieu ngamungkinkeun frékuénsi aktivasina manaskeun diréduksi.
  • kacau - ngan ukur di zona pamasangan boiler sareng nganggo waktos sakaligus nganggo sirah sareng thermostat. Fénomena sasak anu ditingali bakal katémbong di dieu, anu bakal nyababkeun henteu dibereskeun klep kaamanan. Dina hal ieu, pengurangan tekanan kedah ngatur aliran cai panas sareng tiis.
  • - dina sistem pasokandi.g. di gedong-gedong luhur, ngalangkungan sistem booster tekanan dimana langkung zona tekanan diperyogikeun. Pengurangan tekanan cai dianggo nalika tekanan istirahat dina sistem ngaleueut 5 bar atanapi nalika tekanan istirahat hilir klep kasalametan (e.g. a manaskeun cai) ngaleuwihan 80% tina tekananana dibuka.

Tekanan cai dina pipa kedah disaluyukeun kana kamampuan alat sareng sistem anu kalebet dina instalasi cai. Tekanan cai teuing tinggi tiasa nyababkeun karusakan atanapi salah sahiji sistem, janten peréduksi tekanan cai dipasang dina sistem cai.

Élemén anu damel unggal reducer mangrupikeun hal khusus mémbran jawab kumaha pédah tekanan cai jalan dina sistem cai.

Nalika kuat teuing tina jet cai jalan mémbran dina reduktor, cinyusu diangkat, anu ningkatkeun segel sareng ngamungkinkeun tekanan cai anu diperyogikeun dihontal. Nalika tekanan éta turun di handap tingkat anu disetél, cinyusu mancur, ngamungkinkeun cai ngalir.

Aya rupa-rupa, sering rumit, solusi anu dianggo di pasar tapi ku analisa rprinsip operasi eductor tekanan cai masing-masing henteu tiasa dirobih: diafragma, segel sareng klep damel babarengan pikeun ngajaga tekanan outlet dina tingkat anu aman.

Seringna, pameseran pengurangan tekanan cai janten kabutuhan, kumargi panggunaan ngajagi sistem cai ngalawan gagal anu disababkeun ku overpressure sareng mangrupikeun cara ngirangan karugian cai dina sistem.

Tempo ogé: Lemah cai

Pengurangan tekanan cai dianggo nalika:

  • tekenan operasi sistem ngaleuwihan nilai anu diijinkeun
  • tekanan kana hulu klep kaamanan ngaleuwihan 80% tina tekanan buka klep
  • pamakean périodik tina pabrik tiasa nunjukkeun résiko overpressure samentawis
  • tekanan istirahat dina pamasangan langkungna 5 bar

Régulator tekanan cai pantes upami tekanan jaringan anu aya (Pasokan cai) mahal teuing kanggo pepelakan atanapi parangkat atanapi tunduk kana turun naik périodik.

Tempo ogé: Kasabaran osmosis

Dijual anjeun tiasa mendakan alat-alat tina sababaraha desain sareng didamel tina sababaraha bahan:

  • Rencana kartrij (kartrij) éta ngagaduhan awak kuningan sareng sambungan sareng kartrij hiji sapotong sareng saring bolong sareng segel. Desain ieu ngamungkinkeun nyelapkeunna dileungitkeun sareng bolong pelindung pikeun beberesih. Sakabeh mékanisme pangurangan tekanan cai aya di jero kartrijél, sahingga pangropéa henteu tiasa ngarobih setélan tekanan.
  • reducers beusi stainless aranjeunna kirang tahan kana prosés korosi tibatan pangurangan tambaga. Anu terakhir langkung mahal, tapi bakal langkung saé ngaguna ku konsumsi cai anu langkung luhur.
  • Pengurangan tekanan cai 1 inci, ¾ réducer atanapi 1/2 pengurangan tekanan cai dipilih gumantung kana diaméterna pipa pasokan. Ketahanan peréduksi anu langkung alit sami sareng anu langkung ageung, sareng dipilih leres leres bakal tahan dugi ka sababaraha taun.
  • pengurangan tekanan cai nganggo saringan éta mangrupakeun solusi anu saé kanggo pamasangan tanpa saringan anu sanés. Masing-masing panyaring anu dipaké ngajagi pamasangan ngalawan karusakan mékanis bahkan upami rusak, penggantian réduksi langkung sederhana sareng langkung mirah ti ngaleungitkeun kagagalan dina sakumna pamasangan cai atanapi ngagentos parangkat operasi anu aya dina éta. Penting yén beberesih rutin dilakukeun sareng panyaring bolong dipasang hulu peréduksi tekanan cai.
  • pengurangan tekanan cai nganggo tolok tekanan diwangun atanapi éksternal matak ngagampangkeun ngagunakeun sareng ningkatkeun genah tina ngagunakeun sistem cai, masihan bacaan gancang tekenan anu leres dina sistem cai.
  • pengurangan tekanan cai nganggo saringan sareng tekanan saringan mangrupikeun solusi anu komprehensif sareng saé pisan dianggo.

Model régulator anu langkung mirah ngagaduhan tekanan prését pabrik. Upami anjeun milih reducer tekanan cai anu langkung mahal, anjeun tiasa nyaluyukeun sareng ngarobih parameter alat ku sacara manual.

Tempo ogé: Sarapan

Tingali berita anu sanésna:

August 31 2020

Paranti ngala cai

18 Méi 2020

Nginum botol cai

April 17 2020

Lemah cai

April 8 2020

Éléktrolisis cai

April 7 2020

Kasabaran osmosis

April 6 2020

Filter cai